עו"ד גל כהן הינו בעל רקע צבאי כלוחם ומפקד ביחידה קרבית, בוגר שירות עשיר במשרד הביטחון, בין היתר בתפקידי קצונה, מודיעין והביטחון במערכת הביטחון בישראל.
לאור עברו הבטחוני של עו"ד גל כהן, המשרד מעניק ליווי ללקוחותיו המעוניינים להוציא רישיון לנשק פרטי. כמו כן, לאור המצב הבטחוני המורכב במדינה שהתרחש ביום 07.10.23, מבצעים צבאיים, פיגועים, מלחמות ולחימות, ערך עו"ד גל כהן מדריך במטרה לסייע לכל המעוניין להוציא רישיון לנשיאת נשק פרטי.
המדריך מונח כאן כשירות לציבור – לכל מי הדבר רלוונטי עבורו/ה:
מדריך מקוצר / מי זכאי לקבל רישיון נשק פרטי? ואיך?
מצורף מדריך מקוצר בו מפורטות נקודות מרכזיות, שנועדו לסייע בתהליך הוצאת רישיון לנשיאת נשק פרטי.
כבר בפתח הדברים חשוב לציין, כי ניתן להגיש (בקלות ובאופן עצמאי) בקשה מקוונת. במידת הצורך, ניתן לפנות למשרד להתייעצות ו/או לחתימה על מסמכים..
לפני שנתחיל, יש לומר שאומנם אין כרגע שינוי בדרישות הכלליות להוצאת רישיון נשק כפי שנקבעו עוד לפני ימי המלחמה. אך יחד עם זאת – נכנסו לתוקף *הקלות* משמעותיות הן מבחינת התבחינים (כפי שיוסבר בהמשך) ולא פחות חשוב מבחינה בירוקרטית עבור הזכאים לקבלת רישיון, משך זמן הטיפול בבקשה ועוד…
אז ראשית, קיימת רשימה סגורה של דרישות סף – אלו הם עיקרי דרישות הסף להגשת הבקשה, על המבקש לעמוד בכולן, לפי העניין:
- אזרח או תושב קבע – חובה.
- שליטה בסיסית בשפה העברית – חובה.
- גיל מינימלי: מעל 18 למי שסיים שירות סדיר או מעל 21 שנים למי שסיים שירות קבע/ שירות אזרחי. מי שלא שירת כלל, גיל 27 ומעלה – חובה.
- הצהרת בריאות (בהתאם לטופס המצורף בהמשך) – חובה.
בנוסף לתנאי הסף, קיימים "התבחינים" העדכניים – על המבקש לעמוד באחד התבחינים (לפחות) על מנת להיות זכאי לקבלת רישיון לנשיאת נשק פרטי. להלן חלק מהתבחינים הנפוצים, הרשימה המלאה מופיעה בקישור בהמשך המדריך למטה.
תבחין שירות בכוחות הביטחון – כאן מדובר על עמידה באחת מן האפשרויות הבאות:
1.מי שהשלים שנת שירות סדיר כלוחם (יש להציג תעודת לוחם), או השלים שנתיים שירות סדיר, או סיים שירות לאומי, אזרחי שלשנתיים או יותר, או שירות אזרחי של שנתיים כאמור – שימו לב: גם למי שמחזיק תעודת לוחם לבעלי רובאי 05 או 03.
- אישה שהשלימה שנת שירות סדיר או סיימה שנת שירות לאומי־אזרחי או שירות אזרחי של שנה – כאמור בסעיף 11ג(א) לחוק.
- מי שהוא אחד מאלה:
(א) קצין בצבא ההגנה לישראל בדרגת סגן ומעלה או נגד בצבא ההגנה לישראל בדרגת רב סמל ראשון ומעלה ומקביליהם בגופי הביטחון האחרים, למעט קצין מקצועי וקצין ייצוגי, כקבוע בהוראות צבא ההגנה לישראל.
- רובאי 07 ומעלה.
- בנוסף קיימים תבחינים נוספים המיועדים לבעלי הכשרה ביטחונית ייחודית, כגון: מאבטחים, קציני ביטחון, שב"כ, מלמ"ב וכיוצ"ב.
תבחין מקום מגורים, מקום עבודה, או לימודים ביישוב מזכה (גם לרובאי 02) :
- המלצה של משטרת ישראל, כי מגורים במקום זה מצדיקים מתן רישיון פרטי. יש להציג אסמכתאות למרכז חיים, אישור תושב מהרשות המקומית, תשלומי ארנונה, חשמל, מים, גז וכדומה.
- מי שעבודתו במרבית שבוע העבודה, או לימודיו במשך יומיים בשבוע לפחות, מתבצעים במקום אשר לגביו המליצה משטרת ישראל, כי עבודה או לימודים במקום זה מצדיקים מתן רישיון פרטי לכלי ירייה (מצריך אימות תצהיר והצגת אסמכתאות).
תבחין שירות במשטרת ישראל:
מי שהוא אחד מאלה:
(א) שוטר המשרת במשטרת ישראל במשך שנתיים לפחות או ששירת שירות קבע במשטרת ישראל במשך שנתיים לפחות.
(ב) שוטר ששירת שנתיים לפחות כלוחם במערך המבצעי של משמר הגבול.
(ג) מתנדב פעיל במשטרת ישראל או מי שהתנדב במשטרת ישראל במשך 15 שנה, ושמשטרת ישראל אישרה את כשירותו לפי תבחין זה, ובלבד שהבקשה הראשונה לפי תבחין זה הוגשה בתוך 10 שנים לכל היותר מסיום ההתנדבות.
להרחבה נוספת, מעבר להסברים המפורטים לעיל בקצרה, מצורפים קישורים רלוונטיים לצורך בדיקה והגשת בקשת רישיון לכלי ירייה פרטי:
- הערכה בסיסית: קישור למחשבון בדיקת זכאות, בו תוכלו לבצע הערכה לזכאות ראשונית.- קישור
- דרישה נפוצה: קישור לאתר הפקת אישור רישמי מצה״ל (טופס 830) ואישורים נוספים כגון, רמת רובאי, הכשרה, מהלך השירות הצבאי ועוד.
קישור - טופס הצהרת בריאות – לחתימת המבקש וכן חתימת רופא (מומלץ רופא משפחה של קופת החולים).
- הגשת הבקשה מתבצעת באופן קל ופשוט דרך אתר ההזדהות הממשלתי (מי שלא רשום, יכול להירשם תוך מספר דקות בקלות), זה הקישור:-קישור
- תבחין אישור תושב לרשות המקומית, ניתן ליצור קשר עם מוקד הרשות המקומית, ולבקש אישור אישור תושב לצורך קבלת רישיון לנשק, שימו לב חשוב לצרף גם חשבון ארנונה.
- תבחין מקום עבודה מזכה
שימו לב: בנוסף מומלץ לצרף לכל בקשה מכתב המנמק את הסיבות לבקשה (במידת הצורך ניתן לצרף מכתב מאת עו"ד) למרות שאין חובה לעשות כן, הדבר יכול לסייע ולהקל על קבלת החלטה מאת הרשות המוסמכת.
לסיכום, אלו הם שלבי הפעולה שיש לבצע בעת הוצאת רישיון נשק פרטי:
- בודקים זכאות:
- מחתימים רופא.ה:
- מצלמים את תעודת השחרור או מוציאים אישור מהלך שירות: .
- ממלאים פרטים באתר, מצרפים את המסמך התומך בסיבה להוצאת רישיון נשק (במידת הצורך המשרד כאמור לרשותכם.ן בחתימה על תצהיר).
- מקבלים טלפון/מייל/מסרון מאגף הרישוי, קובעים תור לראיון, מקבלים רישיון זמני למטווח.
- מגיעים למטווח קונים אקדח (לרוב יש חנות אקדחים צמודה למטווח) ומשאירים את האקדח זמנית בחנות.
- מקבלים רישיון זמני וחוזרים לקחת את האקדח מהחנות, הרישיון הקבוע (כרטיס פלסטיק) יישלח בדואר ויגיע לרוב תוך חודש-חודשיים.
הנה הקישור לכל התבחינים והגשת בקשה באופן מקוון: – קישור
המשרד זמין בכל עת – להתייעצות ו/או אימות חתימה ו/או סיוע במילוי מסמכים..
ניתן לשתף מדריך זה לכל מי שרלוונטי עבורו/ה – יחד ננצח
שלכם,
גל כהן, עו"ד